Hartige taart met pastinaak en ansjovis

250 gram pastinaak
50 gram sjalot of ui
2 eieren
4 eetlepels gemalen gruyère
10 gram volle kwark
100 gram gerijpte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
1 blikje ansjovis
peper
thijm

Leg het bladerdeeg in een bakvorm. Snipper de sjalot en snij de pastinaak in kleine blokjes van ongeveer een ½ cm. Verwarm de olie en fruit de sjalot zachtjes glazig. Voeg de pastinaak, beetje water en snuifje tijm toe en laat de groente beetgaar stoven. Roer intussen de eieren los met de kwark en twee eetlepels gruyère. Brokkel de geitenkaas er bij en roer goed. Laat de gare pastinaak wat afkoelen en roer bij het eimengsel. Voeg de gesneden olijven toe en breng op smaak met peper. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Snij de ansjovis in kleine stukjes en verdeel over de vulling. Strooi de overgebleven gruyère over de vulling en plaats de taart meteen in de voorverwarmde oven (180-200 graden). Bak ongeveer 30 minuten.