Berichten

Rabarbercake I

250 g rabarber
2 el custardpoeder
ca. 30 g suiker
½ pak cakemix
2 eieren
100g boter of margarine

Maak het cakebeslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pak cakemix (echter nu de helft maken). Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Verwarm de heteluchtoven op 150 °C (of 160 °C voor de electrische oven). Was de rabarber en snijd hem in stukjes van ca. 1 cm. Vermeng de rabarberstukjes met de suiker en de custardpoeder. Schep het beslag in de vorm en schep het rabarbermengsel er boven op. Plaats de vorm in de oven en bak de cake in 1 uur gaar.
Tip: leg de cake na het bakken op z’n kop, dan zit de rabarber weer aan de bovenkant.

Courgettesoep

Ongeveer 1 of 2 kg groene courgettes
1 grote ui per kg courgettes
Zout en peper naar smaak

Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken Snipper de ui in grote stukken. Alles in een pan met een flinke laag water. De courgettes hoeven niet onder te staan. Ongeveer ½ uur koken tot de courgettes zacht zijn. Alles in een blender pureren. Kan ook met een staafmixer. Dit is de basis voor zowel een koude als een warme soep. Koud is hij lekker met flink veel peper of met heel fijn gesneden prei of peterselie. Warm kan het met gebakken spekjes, gehaktballetjes of kaas. Kortom dit is een soep waar je eindeloos mee kunt variëren.

Koolsoep

Voor 4 personen is nodig:
250 gram speklapjes
1 hamlapje
1 theelepel kummel
1 takje marjolein
1 winterwortel
2 aardappels 1 paprika
1 spitskool
Wat boontjes (niet direct noodzakelijk)
Peper / zout

Alle groente dient vers te zijn

Vlees in blokjes snijden Koken als bouillon Aardappels, wortel, paprika en boontjes in blokjes snijden. Toevoegen aan de bouillon. De in slierten gesneden kool toevoegen. Uurtje laten sudderen. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Pompoenchutney

800 ml azijn
2 kg pompoen vruchtvlees (liefst oranje )
500 gr uien
800 gr suiker
flink stuk geraspte verse gember
15 gr zout
Peper

Pompoen schillen en het vruchtvlees in stukjes snijden Uien in stukjes snijden Alle ingrediënten in een ruime pan 2 uur laten sudderen Als alles onvoldoende ingekookt is nog even door laten koken

De hete chutney in goed schoongemaakte potten doen Als je oranje vruchtvlees gebruikt krijg je een mooie oranje chutney